Artist Wiki - all about artists


Splendid
Splendid pictures
Splendid biography
Splendid songs
Splendid albums
There are multiple bands called Splendid:
SPLENDID from The Hague , Netherlands.|http://www.splendidmusic.nl/|Relaxte beats, zonnige blazers en kritische teksten zorgen voor een gegarandeerd zomers geluid.|In juni 2009 brengt Splendid haar derde album uit! De maanden daarna staan in het teken van een zonnige tournee langs de Nederlandse stranden en podia.
Splendid tot nu toe…|Al sinds 2001 is Splendid actief in de reggae scene. In 2004 verscheen het eerste album ‘Splendid’. In het voorjaar van 2005 beleefde Splendid een hoogtepunt door het uitbrengen van de speciale Wilhelmus reggae versie, ter ere van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix. Het leverde de band de nodige airplay op bij de landelijke media (o.a. Vara Live). Ruim 7000 fans gingen tijdens dit nummer uit hun dak bij het optreden op de Haagse Koninginnenach 2005. Niet voor niets ontving Splendid in 2005 de prijs voor beste Haagse live-act.
Het tweede album ‘Rebirth’ werd op hemelvaartsdag 2006 gepresenteerd in het een uitverkochte grote zaal van het Paard van Troje. Aangevuld met enkele fantastische gastoptredens (Nuclear Family, Burma Shave, Urban Daughter) en voorzien van een wervelende licht- en videoshow werd het een onvergetelijke avond. Het heeft de band naast lovende kritieken ook de prijs voor de Beste Haagse CD 2006 en Beste CD Zuid Holland 2006 opgeleverd.
2007 bracht een tour langs de meest relaxte clubs en festivals van Nederland. Onder meer in een uitverkochte Melkweg (NL Ska) en een bomvol Paradiso speelde de band het dak er af. Genoeg inspiratie voor het opnemen van nieuw materiaal voor het derde studioalbum! De mannen trokken zich terug in een afgelegen landhuis te Rijswijk om hieraan te werken.|Ook in de zomer van 2008 was Splendid regelmatig te zien. Hoogtepunt was onder andere de support act voor Ali Campell (UB40) in de Melkweg.
In 2008 kwam de eigen studio gereed. De ideale plek om het nieuwe album te voltooien. De eindmix staat, net zoals bij ‘Rebirth’, op naam van Thijs de Melker (Raggende Manne).
In het buitenland bestaat groeiende interesse voor Splendid. Zo speelde de formatie al meerdere malen in Frankrijk op verschillende surfkampioenschappen en in januari 2009 verzorgde de band een spetterende show op het NK Snowboard in Laax, Zwitserland. Voor 2009/2010 staat een trip naar Los Angeles op de agenda ter promotie van het nieuwe album en de US release van de track “Senorina Luna”, een samenwerking met de Latin zanger Santos de Los Angeles.
In 2011 komt splendid met een nieuw album. De single ‘Again’ belooft een Splendid lente. Met een nieuw album deze zomer, wordt het een Splendid jaar! De Splendidtrein dendert al een flink aantal jaren door Nederland. Volle zalen worden op hun kop gezet en vanuit de media komen lovende kritieken. Dat is een gezonde basis om dit jaar aan een nieuw hoofdstuk te beginnen; de band is getekend bij PIAS en het vierde album zal in juni verschijnen.
One band called SPLENDID is a danish rockband who made the album “Setup/Payoff” in 2008. The album includes the 2 singles “Whats good in goodbye” and “Leave it alone”. The band got signed on EMI and has toured Europe. See more here: www.myspace.com/splendidmusic
There is a duo who met in Canada, August 1996, when Australian band Frente!, fronted by Hart, arrived to play over two weeks of support dates for Alanis Morissette’s Jagged Little Pill tour, Jesse’s band for the last two years - previously with Mother Tongue and Red Hot Chili Peppers. After the tour, Frente dissolved. Angie and Jesse got married, and decided to form a band, the result being Splendid.
The duo released its debut album, Have You Got A Name For It, in 1999. To their dismay the album was released only in Australia, with the American release canned by the record company even though the discs had already been manufactured. Frustrated with the music industry, they thought the best approach was to produce their music independently.
Similar Biographies
Kim FerronKim Ferron biography
SuperfineSuperfine biography
Velvet ChainVelvet Chain biography
Four Star MaryFour Star Mary biography
Handsome PoetsHandsome Poets biography
soul seven;kim wilson / jeffrey wright;bill sims, jr. / g-funk / master.p / aicelle santos / gretchen barreto / soldiers of fortune / spectrals / grupo salvaje / congotronics vs rockers
Copyright © ArtistWiki.com 2009 - 2022 - All Rights Reserved 0.002 - privacy policies | contact